Sistem de irigatie

Beneficiile unui sistem de irigatie automatizat


Un sistem de irigatie proiectat corect va garanteaza ca veti avea un gazon verde, luxuriant chiar și în timpul unei veri toride.

Pentru un sistem eficient de irigare a gazonului este recomandata utilizarea aspersoarelor telescopice de bună calitate instalate în gazon folosind conducte subterane, făcând intregul sistemul de irigatie invizibil atunci când nu este utilizat.

În timpul udării, aspersorul se ridică din pământ și acoperă zona în picături asemănătoare ploii. Odată terminat, aspersorul se retrage înapoi în gazon, permițându-vă să tundeți iarba și să vă folosiți grădina în mod normal.

Udarea regulată a gazonului este importantă mai ales în zonele cu utilizare intensă, permițând gazonului să se refacă chiar și pe vreme uscată. Pentru zonele cu adâncimi mici ale substratului, irigarea regulată a gazonului este vitală, deoarece doar câteva zile de vreme caldă vor epuiza rezervele de apă ale solului.

Instalarea unui sistem de irigare vă ajută să economisiți timp și bani. Adăugarea unui sistem automat de irigatie oferă confort, deoarece nu trebuie să udați manual gazonul de mai multe ori pe săptămână. Puteți automatiza cu ușurință programele și frecvența de udare pentru a vă menține gazonul luxuriant tot timpul. Pe lângă reducerea stresului, oferă și beneficii de economisire a costurilor pe termen lung. Trebuie subliniat ca un sistem automat de irigare economisește apa și reduce facturile la apă. Pe lângă economisirea costurilor cu apă, crește și valoarea proprietății tale.

Aspersoarele pentru udarea gazonului sunt disponibile într-o gamă largă de tipuri și dimensiuni pentru a asigura o distribuție uniformă a apei. Deși fiecare gazon este diferit, folosim două configurații principale de sprinklere - udarea pe margine și udarea centrală in functie de specificul locatiei dvs.

Udarea de pe margine plaseaza aspersoarele pe perimetrul gazonului, cu aspersoare pe un arc de 180/90/270 de grade, reducand suprastropirea si asigurand o acoperire mai uniforma in zonele cu vant. Udarea centrală reduce costurile, deoarece duzele cu cerc complet sunt plasate în centrul gazonului. Pentru a asigura o acoperire rezonabilă, stropitorul trebuie să fie setat să arunce mai departe, rezultând o udare mai puțin uniformă și mai multă pulverizare excesivă. Acest lucru poate fi util dacă există margini în jurul gazonului care trebuie udat.